کارشناس مسوول امور شوراهای آموزش و پرورش منطقه ای سازمان آموزش و پرورش یزد گفت: در تصمیم گیری ها و ارائه طرح ها در آموزش و پرورش و حل مشکلات دانش آموزان به مشارکت و یاری مردم نیز نیازمندیم. مرآت امین الرعایا در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: شورای آموزش و پرورش یزد در سال 86 تاکنون 10 جلسه با 55 مصوبه داشته که از این مصوبات 60درصد آن اجرایی شده است به

طوری که بخشی از آنها به صورت درازمدت در حال اجرا است و برخی دیگر به دلیل مشکلات مالی و تامین اعتبار طرح ها و مصوبات هنوز اجرایی نشده است ضمن این که در شهرستان مناطق هم 134 جلسه با 360 مصوبه تشکیل شده است. 
     وی افزود: اجرای طرح بهبود کیفیت در مدارس متوسطه، طرح بهبود کیفیت مدارس ابتدایی، تقویت درس هنر در مدارس ابتدایی و راهنمایی، طرح توسعه موزه علوم طبیعی، طرح مدارس شاد، برگزاری جشنواره کشوری پژوهشگران برتر و غیره از جمله مصوبات شوراهای آموزش و پرورش یزد در سال جاری است. 
این مقام مسوول تصریح کرد: هر ساله شوراهای استان ها توسط دفتر شوراها در وزارتخانه مورد ارزیابی قرار گرفته و عملکرد شوراها رتبه بندی می شوند که جایگاه شورای آموزش و پرورش استان یزد در سال 86 بسیار مطلوب بوده است. 
      وی در خصوص جایگاه شوراهای آموزش و پرورش گفت: از 26 دی ماه سال 72 در مجلس دوره چهارم تشکیل شوراها به تصویب رسید که می توان آن را یکی از قوانین مترقی کشور که پس از انقلاب در آموزش و پرورش وضع شده، دانست به طوری که این قانون تحول اجرایی عظیمی در سطح آموزش و پرورش بوجود آورد و مسائل آموزش و پرورش به حالت عمومی درآمده و از تصمیم گیری فردی خارج شد.
          کارشناس مسوول امور شوراهای آموزش و پرورش منطقه ای سازمان آموزش و پرورش یزد با بیان اینکه برای هر استان، شهرستان و منطقه شورایی تعریف شده است ادامه داد: رئیس همه شوراها استاندار، فرماندار و بخشدار هستند و با تعیین اعضای شورا تمام مدیران دستگاه های دولتی و عموم مردم بر تصمیماتی که برای آموزش و پرورش اخذ می شود سهیم بوده و مشارکت می کنند به امید آن که به سوی عدم تمرکز تصمیم گیری ها از وزارتخانه، استان و شهرستان خارج و حل و فصل به صورت منطقه ای صورت گیرد. 
       خاطرنشان کرد: اعضای شورای آموزش و پرورش استان از امام جمعه یا نماینده وی، استاندار، رئیس سازمان آموزش و پرورش، معاون پرورشی سازمان، مدیرکل نوسازی مدارس، شهردار مرکز استان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه استان، 2 نفر از منتخبین روسای آموزش و پرورش، یک نفر استاد دانشگاه و 3 تا 5 نفر از معتمدان و نمایندگان اولیا و مربیان  دانش آموزان ترکیب یافته است. 
       وی عنوان کرد: همین اعضا در شهرستان ها هم تکرار می شود با این تفاوت که امام جمعه یا نماینده ایشان، فرماندار یا بخشدار رئیس شورا، رئیس اداره آموزش و پرورش، شهردار یا رئیس شورای شهر در شهرستان، 3 نفر از نمایندگان مدیران مقاطع ابتدایی، راهنمایی و متوسط، 3 نفر از نمایندگان انجمن اولیا و مربیان و رئیس مرکز بهداشت شهرستان یا منطقه یا دکتر معتمد آن شهرستان با عنوان اعضای شورا محسوب می شوند. 
          کارشناس مسوول امور شوراهای آموزش و پرورش منطقه ای سازمان آموزش و پرورش یزد خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین شورا، باید حداقل یک جلسه در هر ماه در استان یا شهرستان ها تشکیل شد و آگاهی مردم افزایش یابد تا اهداف قانون در راستای افزایش مشارکت مردم در تصمیم گیری ها و امور اجرایی آموزش و پرورش و ارتباط آموزش و پرورش با سایر دستگاه ها و نهادها به ویژه شورای اسلامی شهر و روستا افزایش یابد.
 از سوی دیگر شورا با شورای برنامه ریزی استان، کمیته های برنامه ریزی شهرستانی و کمیته های توسعه استانی ارتباط داشته و بتواند مشکلات آموزش و پرورش را انتقال دهد به گونه ای که مشکلات به صورت جمعی حل و رفع شود. 
      وی یادآور شد: افزایش نقش مردم را در آموزش و پرورش استان دنبال می کنیم و با اطلاع رسانی رسانه های گروهی سعی داریم مردم با شورا آشنا شوند تا این که مردم نیز در تصمیم گیری ها مشارکت و آموزش و پرورش از ایده ها، ابتکارات و مشارکت مالی آنان بهره مند شود و آموزش و پرورش پویا، سرزنده و برتری در استان داشته باشیم. 
    وی با اشاره به اینکه بر اساس ترکیب اعضای شورا 30 تا 45 درصد تصمیم گیری های شورا می تواند از سوی نمایندگان مردم اتخاذ شود گفت: رویکرد شورا با توجه به عضویت معاون پرورش سازمان آموزش و پرورش ، دارای اولویت پرورشی بر آموزش است که بتواند سبب رفع مشکلات و معضلات دانش آموزان شود و سپس آموزش.
وی افزود: اعضای انتخابی شورا به مدت 2 سال و اعضای انتصابی تا زمانی که در سمتشان مشغولند عضویت شورا را دارا هستند. 
     این مقام مسوول با تاکید بر این که وظایف کلانی برای شورای استان در نظر گرفته شده است اظهار کرد: توزیع اعتبارات استانی آموزش و پرورش بین مناطق یکی از وظایف شورا است به گونه ای که نقاط محروم و کمبودها و عقب ماندگی های آموزش و پرورش مد نظر قرار گیرد و عدالت آموزش را محقق سازد.
     وی اظهار کرد: ارزیابی عملکرد شوراهای شهرستان مناطق، تصویب تقویم آموزش خاص استان و منطقه براساس شرایط اقلیمی استان، سیاستگذاری ها و تصمیم گیری های کلان آموزش و پرورش در جهت ایجاد تجهیز و توسعه فضاهای آموزش و پرورش از دیگر وظایف شورای استان است. 
     نیز تصریح کرد: برنامه ریزی و بذل مساعی برای بخشی از در آمد بانک ها، شرکت های دولتی و غیر دولتی و کارخانه ها به امر توسعه، تجهیز امکانات آموزشی و پرورشی، ارتقای سطح دانش فرهنگیان و پیش بینی و تدارک وسایل معیشتی آنها و فراهم کردن امکانات لازم، جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان و تلاش در ارتقای کیفیت برنامه های آموزش و پرورشی، تلاش در گسترش آموزش عمومی و تحت پوشش قرار دادن کلیه اطفال واجب التعلیم منطقه به طوری که هیچ یک از آنها از تحصیل باز نمانند از جمله وظایف شورای آموزش و پرورش شهرستان مناطق است. 
     ایشان در پایان متذکر شد: از آنجا که آموزش و پرورش یک امر عمومی است و عموم مردم در آن سهیم هستند درخواست می کنیم مردم ما را یاری کرده و در تصمیم گیری ها و ارائه طرح ها و پیشنهاداتشان مشارکت کنند تا در رسالت خطیر تربیت نسل جوان موفق باشیم

مدرسه:بصیری